ik

Volgens mij zijn er twee soorten NU-momenten:
1. het NU van doen = dringend gevoel of noodzaak tot handeling
2. het NU van zijn = gewoon leven in dit moment in het hier en nu.
Beide momenten hebben hun functie en waarde. 

Hallo, ik ben Esther Bruls, gediplomeerd levenscoach in Tilburg. Ik heb heel veel van de eerste categorie NU-momenten gehad in mijn leven, en krijg er waarschijnlijk nog wel wat op mijn pad. Een moment van: NU kan ik even niet verder, NU zie ik het niet meer helder, NU wil ik graag dat iemand me helpt, een coach bijvoorbeeld. 

Eigen ervaringen

Mijn mindere momenten hadden te maken met depressieve gevoelens, een negatief zelfbeeld, terugkerende patronen in mijn eigen gedachten en gedrag. Best complex, maar ik heb steeds mensen gevonden die mij verder op weg hielpen door een raak inzicht, een nieuw gezichtspunt, andere vaardigheden. Die mij leerden beter met mezelf om te gaan en op mezelf te vertrouwen.

En tegenwoordig heb ik veel meer momenten van de tweede soort. NU ben ik in balans, voel ik me goed, met mijn wandelend hoofd vol gedachten en lijf vol onrust en prikkels. Als levenscoach heb ik mijn draai gevonden in mijn eigen praktijk in Tilburg. Ik heb leren genieten, leren leven. En blijf in dit NU ook leren, ontdekken, me verbazen, onderzoeken. Daarom past het werk van coach zo goed bij me. 

Opleidingen

Ik volgde de basisopleiding Acceptance & Commitment Therapy (bij Gijs Jansen, SeeTrue), de verdiepingscursus ACT (bij Tim Batink, Act in Actie), de HBO-opleiding Levenscoach (Sonnevelt), trainingen in mindfulness, (zelf)compassie, insight dialogue, en schematherapie.

Hiervoor was ik boekredacteur, daarvoor communicatiemedewerker. Ook organiseer ik culturele dingen en adviseer ik culturele mensen, verken ik graag andere landen en culturen, lees ik bergen boeken, kook ik graag en ben ik graag buiten.

PS de foto bovenaan de pagina is gemaakt door Florain Verheijen / Story Filler. De andere foto’s op deze site zijn van mijn hand (ik hou van vage beelden).